Chokladchock!

Har ett sånt himla bra recept på chokladmuffins från boken Kladdkakor av Maria Öhrn. Det blir ungefär som kladdkaksmuffins fast med chokladsmet på toppen. Man fryser in dom och äter halvtinade. Otroligt goda!
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 min i 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 min i 175 grader.
Låt muffinsen svalna. Under tiden gör man fyllningen genom att smälta smöret i en kastrull. Blanda i mjöl, socker och kakao. Rör till en jämn smet. Blanda ner mjölk och grädde. Koka upp tills allt tjocknar. Fördela smeten i formarna. Låt svalna och frys in. Ta fram ca 20 min innan servering.
Kommentarer
Trackback