Budgivningsdjungeln
Jag har tappat räkningen på hur många husvisningar vi har varit på. Kanske ett tjugotal eller fler. Igår var vi på ännu en och hör och häpna, vi fastnade för det! Har till och med lagt ett bud. Men, vi vågar verkligen inte ropa hej ännu. Man vet ju hur det brukar sluta. Någon dåre lägger ca tre ziljoner och kvar står vi och känner oss fattiga som kyrkmöss. Eller rättare sagt, kloka som ugglor. Här i krokarna budar nämligen folk som dårar på minsta ruckel. Inte klokt hur det har blivit. För någon tid sedan var vi och tittade på ett fullständigt renoveringsobjekt. Det var som att köpa ett skal. Självfallet var det då några optimister som genast budade upp mot två miljoner. Helt obegripligt med tanke på att det skulle kosta typ ännu en miljon att ens få det i inflyttningsbart skick! Huset som vi lagt ett bud på nu är hur som helst i fint skick och lagom stort, norr om staden. Man behöver liksom inte renovera ihjäl sig det första man gör när man flyttar in. Vill verkligen inte sitta i något byggkaos när bebben kommit. Så, nu är det bara att hålla tummarna.

Koja i skogen? Låt oss buda 4 miljoner på direkten!
Chokladchock!

Har ett sånt himla bra recept på chokladmuffins från boken Kladdkakor av Maria Öhrn. Det blir ungefär som kladdkaksmuffins fast med chokladsmet på toppen. Man fryser in dom och äter halvtinade. Otroligt goda!
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 min i 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 min i 175 grader.
Låt muffinsen svalna. Under tiden gör man fyllningen genom att smälta smöret i en kastrull. Blanda i mjöl, socker och kakao. Rör till en jämn smet. Blanda ner mjölk och grädde. Koka upp tills allt tjocknar. Fördela smeten i formarna. Låt svalna och frys in. Ta fram ca 20 min innan servering.
Pekfingervals och väntan
Igår kväll lyckades jag med konststycket att skära mig i tummen när jag skulle kärna ur ett äpple. Blodvite och bandage blev följden. Så nu kan jag bara hamra på tangenterna med ena handen. Nåväl, man får vara glad att tummen är kvar.
För övrigt har ingen bebis kommit än. Det enda vi kan vara säkra på är att det blir ett septemberbarn. Beräknat förlossningsdatum är faktiskt just idag. 40 veckor gjorda med andra ord. Snart är du här!