Mârtensfeeling med kål
I helgen är det Mârten hemmavid, det vill säga marknad med karamellgummor, korvförsäljare och ett blinkande tivoli i dagarna tre. Det är höstens stora händelse där borta i Värmlandsskogen kan man säga. Folk trängs i vimlet och köper 10-pack tubsockor, nougat och kolaremmar. Eftersom jag jobbar nu på lördag och söndag blir det dock svårt att ta sig dit. Och frågan är hur mycket man missar... Nåväl, jag fick i alla fall in den rätta känslan idag när jag kokade kålsoppa till middag. Vitkålssoppa är nämligen ett måste på Mârten. Ett lagom stort vitkålshuvud hackas i småbitar, fräses och kokas i diverse kryddor. Det blir faktiskt gott! Helst ska man äta det i ett "kålsoppetält", men hemma vid köksbordet går också bra - om inte bättre.

Den beryktade kålen

Den beryktade kålen
Kommentarer
Trackback