Chokladbomb

Jodå, chokladkakan blev smarrig må ni tro. Receptet kommer här:

Chokladkaka
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
-Smöra en 2-liters springform
-Smält blockchokladen och smöret i en kastrull
-Vispa ägg och socker fluffigt
-Sikta ner mjölet och bakpulvret i ägg- och sockersmeten
-Rör försiktigt ner choklad- och smörblandningen
-Rör varsamt ihop allting
-Häll smeten i formen och grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Det här med tiden varierar från ugn till ugn. För mig räckte det med 10-11 minuter. Tänk på att kakan inte ska ha "stannat" helt i formen när den tas ut. Det är det som gör att den blir härligt kladdig i mitten. Låt den stå några timmar innan den serveras. Gött med vispgrädde till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0