Amerrka-pannkakor
Jag gillar verkligen att baka och greja i köket. Igår blev det källarfranskor och idag har jag svängt ihop en chokladkaka. Den ska stå och bli kall ett bra tag innan man kan äta den, men blir den bra kanske jag lägger ut receptet här. Till lunch blev det amerikanska pannkakor. Alltså såna där små och tjocka som man ser i amerikanska filmer. Dock struntade jag i den obligatoriska lönnsirapen och tog vispgrädde och hallonsylt till. Inte ett dugg nyttigt, men jag orkar inte tänka på det jämt. Jag behövde helt enkelt lite pannkakor denna regniga tisdag i maj. Och ikväll blir det ju chokladkaka också... Här är receptet på pannkakorna, det är en liten sats, si så där 6 stycken små.
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör eller flytande margarin
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Vispa ihop till en jämn smet och grädda på ganska svag värme i pannkakslagg eller gjutjärnspanna.
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör eller flytande margarin
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Vispa ihop till en jämn smet och grädda på ganska svag värme i pannkakslagg eller gjutjärnspanna.
Kommentarer
Trackback